Печіночний торт • Кілограм яловичої печінки • 5 яєць • 5-6 ст. л. борошна • 2 великі цибулини * пів чайної ложки соди • сіль • чорний мелений перець • соняшникове (або маслинове) масло • майонез
Помийте печінку і разом з луком пропустіть через м'ясорубку. Вбийте яйця та добре перемішайте. Потім поступово додавайте борошно, соду, сіль і перець. Маса повинна вийти густою, без грудочок. Добре розігрійте сковороду і змажте соняшниковим маслом. Випікайте великі коржі, як на млинці. Для цього отриману масу зачерпніть ополоником і вилийте на сковороду. Обсмажте коржі по обидва боки до повної готовності, а потім викладіть на блюдо. Звичайно виходить 4-5 штук. Другу цибулину подрібніть і обсмажте до золотавих кольорів. Змішайте її з майонезом. Викладайте коржі один на одного, змазуючи кожний соусом. Боки та верхній корж теж покрийте майонезом. Дайте торту охолонути. Його можна поставити на 20 хвилин у холодильник або в прохолодне місце. Прикрасьте блюдо перетертим жовтком і зеленню. Розріжте на порціонні шматочки та подавайте на стіл.