Курячі «равлики». Для готування цього незвичайного й смачного блюда знадобляться: - близько 1 склянки молока (або води), - 2,5 - 3 склянки борошна, - 250 гр. курячого філе, - 1 яйце, - 1 цибулина, - половина пачки солоної кондитерської соломки, - рослинне масло, - сіль, - перець. У миску просіваємо борошно й робимо в ній поглиблення. Яйце злегка збиваємо й вливаємо в приготовлене поглиблення в борошні. Додаємо сіль. Потім потроху вливаємо молоко або воду й замішуємо еластичне тісто. Беремо обробну дошку й посипаємо її борошном. Викладаємо на неї тісто й розгортаємо в тонкий шар. Після цього ріжемо тісто смужками шириною від 3 до 5 сантиметрів. Вимиваємо м'ясо й обсушуємо серветкою. Пропускаємо його через м'ясорубку разом із цибулиною. Додаємо у фарш сіль і перець і добре перемішуємо. Беремо небагато фаршу й надягаємо його на соломку, як на шампур. Обвиваємо фарш по спіралі смужкою тесту. Робимо стільки «равликів», на скільки вистачить фаршу. Розігріваємо глибоку сковороду й жаримо в рослинному маслі до золотистих кольорів. Приємного апетиту!
|