ЯБЛУЧНА НАЧИНКА ДЛЯ ШТРУДЕЛЯ В 100 м готового продукту: білків-2 г, жирів -8 г, вуглеводів-22 г; 165 ккал. Підготуйте: • Яблука — 6 шт, • Ізюм без кісточок — 50 Горіхи волоські - 100 г • Ром — 100 г Цукор - 100 г Масло вершкове - 50 г Сухарі панірувальні - 4 ст. л. • Сік лимона — 1 ч л. Фініки - 50 г • Кориця — по смаку 1. Яблука очистіть від шкірки й насіннячок, наріжте пластинками, збризкайте соком і через пару хвилин засипте цукром. 2. Ізюм замочіть в ромі 3. Фініки очистіть від кісточок, дрібно наріжте. 4. Сухарі й горіхи обсмажте з маслом. Усе змішайте. ВИШНЕВА НАЧИНКА ДЛЯ ШТРУДЕЛЯ В 100 г готового продукту: білків-1 г, жирів ~1 г, вуглеводів - 25 г; 98 ккал Підготуйте: Вишня (заморожена) - 300 г Смородина чорна (заморожена) - 100 г Цукор - 0,5 ст Готуйте: 1. Вишню й смородину розморозьте, засипте цукром, щоб ягоди пустили сік. 2.Перед тим як викладати ягоди на тісто, змажте його соком, тоді випічка буде ніжніше. Ягоди розподіліть рівномірно. ТІСТО ДЛЯ ШТРУДЕЛЯ Підготуйте: Борошно - 1,5 ст. + 0,5 ст. на доміс і розкочування Сіль - 1/4 ч. л. Яйце - 7 шт. Масло вершкове - 150 г Вода - 1/2 ст. Масло рослинне - 2 ст. л. Сік лимона - 1 ч. л. Готуйте: 1. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно із сіллю. Зробіть у середині поглиблення, уведіть яйце, масло, сік лимона, перемішайте. Поступово доливаючи воду, замісіть в'язке тісто. 2. Стіл посипте борошном, перекладіть на нього тісто. Підсипаючи борошно, місіть ще 5 хвилин, поки не почне відставати від рук. Скачайте тісто в кулю, ударте їм кілька разів об стіл, щоб стало більше еластичним. Змажте кулю рослинним маслом, загорніть у плівку, залишіть відпочивати на годину. 3. На столі розстеліть льняний рушник, посипте борошном. Розгортайте на ньому тісто, перевертаючи з однієї сторони на іншу й посипаючи рушник борошном. Потім розтягуйте тісто із середини в сторони, поки не стане майже прозорим. Толсті краю обріжте. 4. Начинку розкладайте рівномірно по всьому шару. Перший оборот рулету зробіть руками. Потім візьміть рушник за краї, і, потроху піднімаючи, допомагайте тесту с начинкою скручуватися в рулет. 5. Лист застеліть промасленим папером і, притримуючи рушник за краї, перенесіть на нього рулет (рушник заберіть). Кінці защипніть, підігніть. Змажте яйцем, випікайте у розігрітій до 200 °С духовці.
|