Бабусині млинці з маком • 500 мл молока • 150 г маку - 2 яйця • 2 ст. л. цукру • 2 склянки борошна • 3 ст. л. густої сметани - щіпка солі • рослинне масло • тепла вода Вбийте в молоко яйця й збийте міксером. Потім поступово додавайте цукор, сіль, борошно й продовжуйте збивати. Тісто по консистенції повинне вийти як рідка сметана. Розігрійте сковороду та жарте млинці по обидва боки на рослинному маслі. Готовимо начинку. Мак залийте окропом так, щоб вода покрила мак повністю. Дайте йому постояти три години. Потім злийте воду, а мак перетріть у макітрі макогоном (обов'язково в макітрі, тому що перетирання іншим способом не зробить його таким смачним!). Викладайте мак на млинець, зверху посипаючи цукром по смаку та звертаючи в трубочку. Млинці акуратно помістіть в каструлю, полийте зверху сметаною та поставте на 15 хвилин у духовку. Готове блюдо прикрасьте фруктами або ізюмом і подавайте гарячим.