Даний рецепт дозволяє одержати рибу соковитою навіть сухих нежирних сортів, таких як тріска, хек, минтай, щука). Замість води тушковану рибу можна готувати не на воді, а на бульйоні відварених сушених грибів, буде ще смачніше. Нам знадобляться: - 1 кг риби (короп, товстолобик, перераховану вище), - 2 цибулини, середнього розміру, - 2 солодких перці, 2 помідори, - суха зелень тархуну, - 1 лавровий лист, - 30 гр. вершкового масла, - сіль, - перець, - кружечок лимона й зелень для прикраси. Готування: Очищаємо рибу від луски й нутрощів, ретельно промиваємо та протираємо серветкою. Розрізаємо підготовлену рибу поперек на порціонні шматки та солимо. Поміщаємо в кожний шматок риби кілька листиків тархуну. Чистимо лук, миємо та ріжемо кільцями. Солодкий перець помити, почистимо від насіння і ріжемо колечками. Помідори миємо й ріжемо часточками. Викладаємо в каструлю шарами в наступній послідовності: шматки риби, кільця цибулі, кілька шматочків помідора, колечка перцю. Потім шари повторюємо. Заливаємо покладені шари водою або грибним бульйоном на півтора сантиметрів нижче рівня продуктів. Покладемо лавровий лист, шматочок вершкового масла й перець горошком. Закриваємо кришкою й тушкуємо протягом 25-30 хвилин на маленькому вогні. Подаємо рибку гарячою або холодною. Прикрашаємо зверху зеленню та кружечками лимону. Приємного апетиту!