Молода картопля із грибами Інгредієнти: - гриби (лисички, печериці, вешенки, опеньки) - 800гр. - копчена грудинка - 150 гр. , - ріпчатий лук - 2 шт. - молода картопля - 1,5 кг. - сметани - 200 гр. - петрушка - вершкове масло - сухе біле вино - 50 гр. - сіль, мелений перець Готування: Дрібно нарізаємо грудинку й лук, гриби добре промиваємо (якщо великі, то нарізаємо, але не дрібно). Розтоплюємо вершкове масло в сковорідці й злегка обсмажуємо лук, потім закидаємо гриби й обсмажуємо, додаємо сметану, петрушку, вино й тушкуємо, поки зайва рідина не випариться. Солимо й перчимо по смаку. Молоду картоплю ретельно миємо й потім проварюємо 5 хвилин в окропі й завантажуємо на сковорідку, на якій до цього присмажуємо на вершковому маслі грудинку. По ходу жаркі додаємо лук. На тарілки викладаємо гриби й картоплю, прикрашаємо свіжою зеленню.
|