Нам знадобляться для приготування індички: - 1 індичка, - 1 склянка рису, - 100 гр. чорносливу, - 100 гр. кураги, - 100 гр. горіхів, - 1 лимон, - 2 столові ложки сметани, - 2 столові ложки майонезу, - часник, - зелень, - перець, - сіль Для приготування соусу знадобляться: - 1 склянка журавлини, - 0,5 чайної ложки гвоздики, - 0,5 чайної ложки імбиру, - 1 чайна ложка крохмалю, - цукор по смаку.
Приготування індички: Індичку миємо й обсушуємо. Часник і зелень подрібнюємо, цедру лимона натираємо, а з лимона вичавлюємо сік. Все з'єднуємо із сіллю, перцем , соком лимона та перемішуємо. Обмазуємо приготовленою сумішшю індичку і усередині і зовні та залишаємо маринуватися на 3-6 годин. Відварюємо рис, з'єднуємо та перемішуємо його із чорносливом, курагою і горіхами. Наповнюємо цим тушку індички та зашиваємо. Змазуємо сумішшю майонезу та сметани. Перешкодимо індичку в рукав для запікання і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 2-3 години.
Приготування соусу: Журавлину розминаємо та варимо із спеціями та цукром. Наприкінці варіння додаємо крохмаль і прохолоджуємо.