Баклажани фаршировані Інгредієнти: - баклажани ( невеликі) - 1,5 кг. - фарш свино-яловичий - 0,5 кг. - лук ріпчастий – 2 шт. - часник – 2-3 зубочки - зелень: петрушка, кинза, васильок, м'ята - сухі пряності: тим’ян, майоран, мелений мускатний горіх, мелений барбарис - свинячий шпик - невеликий шматочок - сіль, чорний перець Готування: Дрібно нарізаємо лук, часник і трошки обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла. Додаємо на сковорідку фарш, наливаємо половину склянки води й енергійно перемішуємо. Тушкуємо фарш, випарюючи рідину, а потім обсмажуємо. Обжарюваний фарш солимо й перчимо по смаку, присмачуємо сумішшю пряностей і знімаємо з вогню для остигання. Підготовляємо баклажани: миємо, відрізаємо хвостик, розрізаємо навпіл. Гострим ножем виймаємо м'якоть таким чином, щоб вийшли своєрідні стаканчики. Вийняту м'якоть можна використати для готування іншого блюда. Отримані баклажанні ємкості підсолюємо злегка зсередини й залишаємо на 5-10 хвилин для видалення гіркоти. Дрібно нарізаємо зелень, шпик і ретельно перемішуємо з фаршем. Готовою начинкою фаршируємо баклажани, укладаємо їх на сухий лист і ставимо в розігріту духовку й запікаємо приблизно 40-45 хвилин на середньому вогні. У процесі запікання баклажани епізодично перевертаємо, щоб не пригоріли.
|