Вишнева настойка Інгредієнти: - медичний спирт або горілка - свіжа або заморожена вишня - цукор - вода Кількість інгредієнтів залежить від кількості, що готується. Готування: Очищаємо вишню від кісточок, додаємо цукор, спирт і воду (без води, якщо горілка замість спирту), складаємо все в підготовлену ємкість. Спирт і вода в пропорції, виходячи з того, яку міцність Ви хочете одержати. Наливаємо стільки, щоб вишні були покриті на пару сантиметрів вище, можна трохи більше. Ємкість герметично закривається й поміщається в темне місце на 2 тижні. Протягом цього часу щодня струшуємо вміст ємкості. Через 2 тижні проціджуємо, віджимаємо ягоди й знову ставимо на невеликий час (пару годин) у холодильник. Дістаємо, акуратно зливаємо в іншу ємкість таким чином, щоб не злити осад. Все, настойка готова.
|