Вино з аґрусу Для готування цього вина нам буде потрібно 8 кг. ягід; 2 л. води; 250 мл. коньяку; 4 кг. цукру. Ягоди розминаємо й ставимо на 4 дні в темне прохолодне місце. Сік зливається для відстоювання, а в мезгу додаємо 2 л. води й потім віджимаємо, одержуючи додатковий сік. Підготовлений посуд (бутель, бочонок) потрібно обполоскати приготовленим коньяком, куди заливається сік і засипається цукор. Після початку процесу бродіння, кожні 3-4 дня в граюче вино необхідно додавати 100 мл. дуже холодної води. Процес бродіння звичайно триває 3-4 місяця. Після цього встановлюємо водяний затвор і залишаємо для повільного дозрівання приблизно на 9 місяців. Тобто загальний час готування цього вина приблизно 1 рік. Коли вино готове, розливаємо його по пляшках і ставимо в темне й прохолодне місце.
|