Вино із червоної смородини Для готування нам знадобляться: червона смородина - 6 кг., коньяк і цукор. Цукору потрібно 120-130 гр. на 1 л. отриманого соку. Коньяк потрібний з розрахунку 100 гр. на 1,2 л. соку. Кількість складових залежить від кількості вина, що Ви хочете приготувати, тобто можна менше, а можна й більше, але дотримуйтесь пропорцій! Готування. Ягоди очищаємо від гілок, промиваємо й обсушуємо. Потім поміщаємо в дерев'яний, пластмасовий і нержавіючий посуд і ретельно розминаємо. Здрібнену смородину ставимо в прохолодне місце й чекаємо коли забродить.Коли процес шумування підійде до кінця, проціджуємо через сито. Соку (суслу) даємо відстоятися, і зливаємо в підготовлену бутель підходящої місткості, куди засипаємо цукор і вливаємо коньяк. Коньяк це по смаку, можна обійтися й без нього або влити виходячи з менших пропорцій. Бутель ставимо в темне, прохолодне місце на 6-8 тижнів, після чого розливаємо в пляшки, щільно закупорюємо й ставимо постояти ще 3-4 місяця. До готовності, як бачимо, потрібний тривалий час, але до Нового року у Вас може бути на святковому столі смачний і ароматний напій!!!
|