Вино асорті Цей вид вина особливо підходить для тих, хто має свій сад, але, зрозуміло, можна готовити й купуючи необхідні фрукти. Весь нюанс у тім, що це вино готується поступово, але не через якісь особливі процедури, а через те, що фрукти й плоди, використовувані для його готування дозрівають у різний час і додаються відповідно етапами. Для готування цього вина нам буде потрібно бутель на 5 літрів із пробкою, що щільно закривається. Буде потрібна й горілка, на кожний етап. Її кількість визначиться з розрахунків, які ви зробите виходячи з кількості фруктів, приблизно 2 літри. З ягід і плодів нам будуть потрібні наступні (усі по 250 гр.): садова суниця (полуниця); малина; чорна смородина; ранні соковиті сорти яблук; червона смородина; ранні груші; аґрус; черешня; вишня; слива. Землянику (полуницю) підготовляють (перебрати, помити, обсушити) і поміщають у посуд, куди наливають 200 мл. горілки. Далі поміщають підготовлену малину, потім червону смородину, чорну смородину, аґрус, які перед додаванням розминаються. При закладенні фруктів на кожні 250 гр. додаємо 200 мл. горілки. Фрукти з кісточками перед додаванням очищаються від них. Яблука й груші звільняються від насінних коробочок і дрібно нарізаються. При додаванні в асорті даних фруктів також продовжуємо додавати горілку з того ж розрахунку. Плодово-фруктова суміш із горілкою видержується й дозріває приблизно 3 місяці - до листопада - грудня. Приготовлене вино проціджують. Можна проціжене вино трошки відстояти й уже тоді розлити в пляшки й закупорити. Вино дуже смачне. Хоча назва може бути й неправильною. Все таки це не зовсім вино, а скоріше настойка, але нехай буде так. Зберігати необхідно в темному прохолодному місці.
|