Нам знадобляться: - чорнослив - 300 гр. - спирт - 250 мл. - горілка - 1 л. Приготування: Підготовляємо чорнослив, видаляючи кісточки й дрібно нарізаючи. Засипаємо його в приготовлену сулію й заливаємо спиртом і горілкою. Закриваємо сулію пробкою й ставимо настоюватися на 6 тижнів. Наливку необхідно щодня струшувати. Через 6 тижнів зливаємо її через фільтр із вати в інший посуд. Сливи, що залишилися, заливаємо водою так, щоб вони покрилися й ставимо настоюватися на 2 доби. Після цього також фільтруємо й змішуємо з іншим настоєм. Ставимо наливку для посвітління. Як правило, це 5 днів, можна більше ( чим більше, тим краще). Потім зливаємо з осаду, фільтруємо й наливаємо в пляшки. Приємного застілля!
|