Кавовий лікер. Нам буде потрібно: - натуральна мелена кава - 100 гр. - спирт - 750 мл. - ваніль - 3 гр. - цукор - 750 гр. - вода - 0,5 л. - молоко - 50 мл. Каву й здрібнену ваніль заливаємо спиртом і поміщаємо в скляний посуд. Щільно закриваємо й залишаємо на 7 днів, щодня струшуючи. Через 7 днів акуратно зливаємо настій, проціджуючи через фільтр із ватою або декількома шарами марлі (бинта).Залишок (гущавину) заливаємо невеликою кількістю води, гарненько струшуємо й даємо осаду опуститися на дно. Фільтруємо й додаємо до настою. Іншу воду нагріваємо й розчиняємо в ній цукор. Сироп і кавовий настій розмішуємо, вливаємо 50 мл. киплячого молока й добре збовтуємо. Залишаємо мінімум на 7 днів для того, що лікер освітився. Чим довше лікер відстоюється, тим смачніше вийде. Освітлений лікер знову зливаємо через фільтр і наливаємо в пляшки.
|