Глінтвейн. Інгредієнти: - апельсин 1 шт. - лимон - 1 шт. - сухе червоне вино - 0,5 л. - цукор - 75 гр. - коньяк - 150 мол. - гвоздика - 12 шт. - чорний чай - кориця - 1 паличка - курага - 5 шт. - чорнослив - 5 шт. Приготування: Наливаємо 0,5 л. сухого, червоного вина в каструлю, додаємо сухофрукти - курагу й чорнослив. Розрізаємо апельсин і лимон на 4 частині. Апельсин кидаємо в каструлю й туди ж додаємо корицю. Гвоздику встромляємо в лимон. Даємо трохи постояти й додаємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і в цей же час заварюємо 4-5 ложок чорного чаю. Глінтвейн нагріваємо до 70 градусів і не більше. Додаємо коньяк і закриваємо каструлю кришкою й даємо настоятися 6-8 хвилин. Потім знову ставимо на вогонь, засипаємо цукор, заливаємо 0,5 л чаю і знову доводимо до температури 70 градусів. Все, глінтвейн готовий!
|