Морський салат з кальмарами Інгредієнти: 1. кальмари - 500-600гр 2. крабові палички - 250гр 3. яйця - 4-5шт 4. майонез Кальмари краще брати очищені. Неочищені потрібно почистити й вийняти хорду. Очищені кальмари кладемо в киплячу підсолену воду на 2-3 хвилини. Переварювати кальмари не можна, інакше вони стануть твердими - гумовими. Ставимо кальмари остигати. У цей час ріжемо крабові палички й білки яєць. Жовток забираємо й можемо використати в якомусь іншому блюді. Остиглі кальмари ріжемо соломкою й додаємо до крабових паличок і яєць. Заправляємо салат майонезом по смаку й даємо салату настоятися хвилин 15. Якщо бюджет дозволяє, то можна додати в салат червону ікру.
|