Грибний соус Для готування домашнього грибного соусу нам знадобляться наступні інгредієнти: - 200 гр. печериць, - 2 столові ложки рослинного масла, - 2 склянки грибного бульйону, - 1 столова ложка борошна, - лук і зелень, - перець, сіль Готування: Ретельно промиваємо гриби, відварюємо їх і дрібно нарізаємо. Пассеруємо борошно на рослинному маслі, після чого вливаємо 1 склянку гарячого грибного бульйону й тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Додаємо в цю масу гриби й гарненько перемішуємо. Дрібно нарізаємо лук і злегка обсмажуємо (до золотистого кольору). З'єднуємо його із грибним бульйоном, що залишився, не змішуючи з борошном і грибами. Перчимо й солимо по смаку й даємо покіпіти 3 хвилини. Змішуємо гриби з луком. Подрібнюємо петрушку або кріп і додаємо в підливу. Накриваємо все на кілька хвилин кришкою й все - соус готовий. Рекомендується подавати до картоплі, запіканкам, макаронам. Дуже гарний із свіжим хлібом або тостами. Приємного апетиту!
|