Гороховий суп з копченостями Інгредієнти: - горох - 2 склянки - копчена куряча грудинка – 2 шт. (можна замінити грудинкою або іншими копченостями) - лук ріпчастий – 1 шт. - часник – 2 шт. - картопля – 3-4 шт. - морква – 2 шт. або одна велика - зелень (петрушка, кріп, зелений лучок – усього по мало-мало ) Готування: Суп готується недовго й просто, але до початку готування необхідний час. Час цей необхідно саме для основного інгредієнта – гороху. Його потрібно добре промити й залити водою на кілька годин (можна на ніч). Ставимо варитися горох. Воду при цьому не солимо, тому що час варіння його буде більше. При закипанні гороху обов'язково збираємо пінку, що утвориться в чималій кількості. Поки горох вариться, ріжемо лук, картоплю, моркву. Обсмажуємо моркву й лук на рослинному маслі. Нарізаємо копченості. Їх також можна злегка обсмажити. Коли горох буде майже готовий (40-50 хвилин), засипаємо картоплю й копченості й варимо ще хвилин десять. Наприкінці варіння висипаємо в каструлю приготовлену готову зажарку, небагато зелені, пропущений через часничницю часник. Солимо по смаку, ретельно перемішуємо й хвилини через три супи готовий! Бажано, щоб наш суп настоявся. У тарілки по смаку додаємо свіжу зелень і небагато сметани або майонезу.
|