Карпатський банош • 1,5 л густої сметани • • 2 ст. кукурудзяної крупи • 150 г бринзи • • 150 г твердого сиру • сіль Густу сметану доведіть до кипіння. Найкраще готовити кашу в казанку або керамічному горщику. Постійно помішуючи, додаєте кукурудзяну крупу. Простежте за тим, щоб крупа була дуже дрібною, від цього буде залежати смак карпатського баноша. Трохи посоліть і перемішайте. Варіть за принципом манки, тобто хвилин 10 безупинно помішуючи. Наприкінці накрийте кришкою. Каша готова тоді, коли добре відстає від стінок посуду. Бринзу та твердий сир розітріть і змішайте. Викладіть масу, що вийшла, зверху на гарячу кашу і не перемішуйте. За бажанням у банош можна додати шкварки або грибну підливу.