-Кілограм баранини (або телятини) •2 великі цибулини •3-4 великих помідора •2 баклажани • 3 невеликих кабачки • капуста • півлітра сметани - часник • сіль • лавровий лист • чорний або червоний перець • соняшникове або маслинове масло • зелень петрушки або кропу Добре помийте баранину та наріжте шматочками, як для гуляшу. Злегка відбийте. Трохи посоліть та поперчіть по обидва боки. Овочі помийте під проточною водою й дайте їм обсохнути. Наріжте цибулю, помідори, баклажани та кабачки кружечками або невеликими шматочками, а капусту нашаткуйте. На дно широкої каструлі, змазаної соняшниковим маслом, викладіть овочі: спочатку баклажани, потім шар цибулі, помідорів, кабачків, на них - шматочки м'яса. Потім повторіть шари. Через кожні два-три шари посипайте мусаку перцем, здрібненим часником і кладіть лавровий лист. Також кожний шар можна посипати тертим твердим сиром і додати небагато базилику. Зверху полийте блюдо маслом і сметаною. Поставте в духовку на годину. Викладіть страву на велику тарілку й прикрасьте зеленню петрушки або кропу. Подавайте грецьку мусаку гарячою із сиром фета, зеленим салатом, великозерновим хлібом і, звичайно ж, червоним вином.