Як зменшити кількість натрію в блюдах 1. Зменшіть або зовсім виключіть сіль під час готування їжі. Почніть із зменшення необхідної кількості наполовину або на одну чверть. 2. Зменшіть або виключіть богаті сіллю інгредієнти, такі як консервовані супи й бульйони, соєвий суп і приправи, і заміняйте їх продуктами із зниженим змістом солі, такими як прісний бульйон і соєвий соус із зниженим змістом натрію. 3. Користуйтеся свіжими овочами, чий смак не постраждає без солі. 4. Купуйте менше консервованих і перероблених продуктів. 5. Для посилення смаку продуктів застосовуйте лимонний сік, оцет, вино й інші кислоти. 6. Користуйтеся замінником солі. Оскільки замінник солі містить калій, необхідно переконатися, що у вас немає ніяких проблем із здоров'ям, зокрема із нирками, тому що калій для них шкідливий. 7. Експериментуйте із травами й спеціями для поліпшення смаку.
|