Антихолестеринова дієта Головне правило антихолестеринової дієти - зміна стилю харчування, а не відмова від їжі. М'ясні продукти. Перевага віддається курці, індичці, телятині нежирних сортів. Десерт. Фрукти, кондитерські фруктові вироби, що не містять жирного крему, вершків, з малою кількістю цукру. Продукти, що знижують рівень холестерину: горох, сочевиця, фрукти і ягоди в асортименті, зернові. Із фруктів обов'язкові яблука, що містять розчинну клітковину, здатну поглинати холестерин, виводити його з організму. Цими ж властивостями володіють гречка, вівсяні пластівці, темний рис. При даній дієті блюда краще вживати в тушкованому й запеченому виді. Молокопродукти. Необхідно вживати знежирені молочні продукти. Жирність твердих сирів не повинна перевищувати 30%. Продукти з вершковим і кокосовим маслом бажано не вживати. Риба. Можливий найрізноманітніший раціон у Вашому виборі. Дотримання антихолестиринової дієти допоможе домогтися зниження рівня холестерину в крові на 10%. Даним профілактичним мірам варто дотримуватися протягом 6-8 тижнів. У цей період потрібно контролювати рівень холестерину. Якщо рівень холестерину не понизиться, то можливо буде необхідним застосовувати лікарські засоби, але тільки під суворим лікарським контролем.
|