Білки у здоровому харчуванні. Продовжимо тему збалансованого здорового харчування й поговоримо про різні групи вживаних продуктів. Перша група в нас на розгляді - білки. Білки життєво необхідні для створення, відновлення кліток тканин тіла, м'язів і органів. Велика кількість білка втримується в м'ясі, птиці, рибі, молочних продуктах, яйцях, сирі, бобових, зернових, горіхах. Деякі продукти містять не тільки багато білка, але й багато жиру й вони багаті холестерином. І їхнє споживання потрібно обмежити. Це червоне м'ясо, тверді сорти сиру. Краще віддати перевагу білому м'ясу й білій рибі. Білок можна одержувати й без м'яса. Для вегетаріанців і не тільки, гарним джерелом білка являються: сочевиця, боби, горіхи, яйця, молочні продукти. Яєць рекомендується вживати не більше 1 яйця в день або з розрахунку не більше 7 яєць у тиждень.
|